… Αν θες μπακαλιάρο σκορδαλιά, ευχαρίστως να αγοράσεις μια μερίδα, θες από το Φύσα-Ρούφα, θες από το Κουκκί-Ρεβύθι ή άλλα μαγέρικα δύο λέξεων, να φας στην αυλή, στο δασάκι ή στη λίμνη που φυσάει κιόλας και να επιστρέψεις μετά από τουλάχιστον δύο μέρες που θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία από τον οργανισμό σου. Εγώ θα φτιάξω λίγο βακαλάο με σάλτσα, μαγειρευτό, ζουμερό και ευστόμαχο ...
Βακαλάος μαγειρευτός με ντομάτα, ελιές και κάππαρη
υλικά:
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά κάππαρη (προαιρετικά ξαρμυρισμένη)
1 κονσέρβα (400 γρ.) αποφλοιωμένα ντοματάκια ή ντομάτα κονκασέ
50 γρ. ελιές (μαύρες ή Καλαμών)
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξύδι
δεντρολίβανο
προαιρετικά: πιπεριές σε ροδέλες, κολοκυθάκι σε ροδέλες
500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο (εδώ κατεψυγμένος)
Ξεπαγώνουμε αποβραδίς το μπακαλιάρο και τον στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει και να γυαλίσει (περίπου 5΄).
Αν θέλουμε πιο πλούσιο ή χορταστικό το φαγητό, ενισχύουμε με πιπεριές και κολοκυθάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου