Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου
υλικά:
1 λευκό κρεμμύδι (γκέο βαγκέο)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (αν υπάρχουν)
1-2 σκελίδες σκόρδο (εδώ πολτοποιημένο και κατεψυγμένο)
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή ολόκληρα τοματίνια
λίγη κάππαρη (εδώ ξαρμυρισμένη)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κονσέρβα τόνος (εδώ βαζάκι 200 γρ. τόνος Αλονήσσου)
250-300 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Εγώ βάζω πρώτα το κρεμμύδι να αχνιστεί σε λίγο νερό στην καπακωμένη σωτέζα και μετά ρίχνω το λάδι και σωτάρω.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και το σκόρδο, πολτοποιημένο ή σε φετάκια (εδώ κατεψυγμένο).
Σωτάρουμε 3΄-4΄ και ρίχνουμε τον τόνο. Πατάμε απαλά να σπάσει σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κάππαρη, τη ντομάτα, πιπέρι, και λίγο ή περισσότερο αλάτι.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα.
Βάζουμε στο καθένα μπόλικη σάλτσα.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια ιδέα λάδι.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου