Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου ...

 ... Η Νικολακοπούλου βρήκε ένα βράχο γεμάτο πεταλίδες κι έναν άλλον γεμάτο καβουράκια. Εγώ, που δεν είμαι κι ο καπετάν Αντρέα-Ζέπος, βρήκα ένα βαζάκι με φιλέτα τόνου σε καλή τιμή στο σούπερ μάρκετ κι είπα να το κάνω το έξτρα μάιλ γι' αυτή τη μακαρονάδα ...

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου


υλικά:
1 λευκό κρεμμύδι (γκέο βαγκέο)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (αν υπάρχουν)
1-2 σκελίδες σκόρδο (εδώ πολτοποιημένο και κατεψυγμένο)
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή ολόκληρα τοματίνια
λίγη κάππαρη (εδώ ξαρμυρισμένη)
μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κονσέρβα τόνος (εδώ βαζάκι 200 γρ. τόνος Αλονήσσου) 

250-300 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι




Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Εγώ βάζω πρώτα το κρεμμύδι να αχνιστεί σε λίγο νερό στην καπακωμένη σωτέζα και  μετά ρίχνω το λάδι και σωτάρω.



Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και το σκόρδο, πολτοποιημένο ή σε φετάκια (εδώ κατεψυγμένο).




Σωτάρουμε 3΄-4΄ και ρίχνουμε τον τόνο. Πατάμε απαλά να σπάσει σε κομμάτια και ανακατεύουμε.



Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί.



Προσθέτουμε την κάππαρη, τη ντομάτα, πιπέρι,  και λίγο ή περισσότερο αλάτι. 





Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου.





Ρίχνουμε το μαϊντανό στη σάλτσα και ανακατεύουμε. 




Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.



Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα.



Βάζουμε στο καθένα μπόλικη σάλτσα.



Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια ιδέα λάδι.



Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου