... Με έχει μάθει πια η ευγενέστατη κυρία στην κοπή των τυριών και δε ρωτάει. Νιώθω λίγο σαν τους τακτικούς θαμώνες των μπαρ, σαν το Χέμινγουεϊ με το Daiquiri. Δε χρειάζεται καν να παραγγείλω, αρκεί να εμφανιστώ κι έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται προς το χέρι μου τα 300 γρ. ανθότυρο Καράλης με το μισότακατό αλάτι.
Το μόνο τυρί που τρώω νάν' καλά η κορτιζόνη και η υπόλοιπη φαρμακαποθήκη που εδρεύει στο στομάχι μου, αλλά δεν παραπονιέμαι διότι είμαι και λογική.
Σήμερα θα βάλω το ανθότυρο σε μια γρήγορη μακαρονάδα που έχει ωμά τα συνοδευτικά της, να δοκιμάσει κι ένας πού 'χα μια συνεργασία ...
Σπαγγέτι με αντσούγιες, ανθότυρο κι ελιές
υλικά:
1οο γρ. ρόκα
100 γρ. ανθότυρο
50 γρ. ελιές Καλαμών ή μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού
200 γρ. σπαγγέτι
Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ελιές, τις αντσούγιες και μια τσιμπιά αλάτι.
Κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια τα φύλλα της ρόκας και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι άφθονο νερό να βράσει.
Ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι και βράζουμε al dente, περίπου 1΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Βάζουμε σε πιάτο το ανθότυρο και το πατάμε με πηρούνι.
Ρίχνουμε πιπέρι και 1-2 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.
Δουλεύουμε με το πηρούνι να αραιώσει λίγο.
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τη ρόκα και τις ελιές.
Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε στα πιάτα.
Βάζουμε πάνω στα σπαγγέτι 1-2 κουταλιές από το μείγμα του ανθότυρου και αρωματίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου