Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Στρούντελ με το υπόλοιπο σπακανόρυζο ...

 ... Θα κλάψω μια, θα κλάψω δυο, θα φάω μια, θα φάω δυο, πάλι θα περισσέψει σπακανόρυζο από σπακάνι. Χτες βράδυ, προσπαθώντας κάπως για να κοιμηθώ, σκέφτηκα να το βάλω σε ένα αλμυρό στρούντελ ...


Στρούντελ με το υπόλοιπο σπανακόρυζο



υλικά:
1 βαθύ πιάτο σπανακόρυζο
φέτα, λευκό τυρί ή μη γαλακτοκομικό προϊόν
τριμμένη φρυγανιά

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό ή λίγο γάλα
σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορος 




Επειδή πάντα το σπανάκι βγάζει υγρά, το έβαλα σε ψιλό σουρωτήρι να στραγγίξει για να μη πανιάσει η σφολιάτα.




Ανοίγουμε τη σφολιάτα ελαφρά και την αλείφουμε με αυγό.





Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά που θα απορροφήσει τυχόν υγρά.





Τρίβουμε λίγη φέτα στη μισή σφολιάτα.





Απλώνουμε από πάνω το σπανακόρυζο.





Τρίβουμε ξανά λίγη φέτα.





Διπλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο καλύπτοντας τη γέμιση.





Κλείνουμε τις άκρες είτε πατώντας τες με πηρούνι είτε κάνοντας το γνωστό πλέξιμο με τα δάχτυλά μας.





Αλείφουμε όλο το στρούντελ με το υπόλοιπο αυγό ή γάλα.

Πασπαλίζουμε με ό,τι προτιμάμε, εγώ σταθερά με μαυροσούσαμο και παπαρουνόσπορο, I see a white pie and I want to paint it black.





Χαράζουμε μερικές εγκοπές για να βγαίνει ο ατμός.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄, ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα.





Σερβίρουμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου