Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σπανάκι και τυριά ...

 ... Αρκετά με το ωέλατο, ωέλατο.
Φέτος θέλω mon beau sapin ...

 

 Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σπανάκι και τυριά

 

 

υλικά:
400 γρ. σπανάκι (φύλλα)
150 γρ. φέτα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κούπα κίτρινο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
1/2 κούπα σκληρό τυρί (εδώ ρεγκάτο)
1 καυτερή πιπερίτσα (εδώ λίγη πάστα τσίλι)
ρίγανη, θυμάρι

2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές βούτυρο
ρίγανη, θυμάρι

 

 

 

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μπωλ.

 

 

 


Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

 

 





Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τη φέτα και την προσθέτουμε.





Προσθέτουμε τα δύο είδη τυριών και το τσίλι και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση, αν μπορούμε και με το χέρι για να πέσει λίγο σε όγκο και να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.





Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση.





Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες.





Κόβουμε σε 10 οριζόντιες λωρίδες.

Κόβουμε κάθε λωρίδα στη μέση.





Τυλίγουμε ρολάκια, βρέχοντας και πατώντας καλά το σημείο που ενώνονται οι άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Αραδιάζουμε τα ρολάκια όρθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄ και κατά προτίμηση στη λειτουργία του θερμού αέρα.






Λυώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.

Αλείφουμε τα ρολάκια με το βούτυρο και τα αφήνουμε για λίγο ακόμη στο σβηστό φούρνο.

 

 

 


Σχηματίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα ρολάκια.

 

 

 



 Χιονίζουμε το δέντρο με ψιλοτριμμένο σκληρό τυρί, και δίνουμε χρώμα αν θέλουμε με μικρές κόκκινες πινελιές πάστα τσίλι ή λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπερίτσα.

Σερβίρουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου