... Αυτή την ιταλική συνταγή, την pasta ceci i patate της περίφημης cucina povera που κάνει θαύματα με το τίποτα και χωρίς ψάρια και ψωμιά, την έχω καιρό στο μάτι, κυρίως για τον ενδιαφέροντα συνδυασμό όσπριου, πατάτας και ζυμαρικού. Συγκέντρωνα καιρό τις οικονομίες μου και σήμερα, που μπορώ επιτέλους να αγοράσω κοφτό μακαρονάκι,
θα τη φτιάξω ...
Κοφτό μακαρονάκι με ρεβύθια και πατάτες
Pasta ceci i patate
υλικά:
300 γρ. ρεβύθια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
ή έτοιμα βρασμένα ρεβύθια (εδώ από βαζάκι)
1 κρεμμύδι
500 γρ. πατάτες
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια και την επόμενη μέρα τα βράζουμε μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Απλοποιούμε τη διαδικασία και κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη χρησιμοποιώντας βρασμένα ρεβύθια από κονσέρβα ή βαζάκι.
Πλένουμε ή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά 4΄-5΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες σε κυβάκια και σωτάρουμε για άλλα 5΄.
Ρίχνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10΄, να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια στραγγισμένα και αλατίζουμε. (Στο ζωμό της φωτογραφίας κι ένα μικρό κλαράκι δεντρολίβανο)
Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και τηρούμε το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Και με τυρί για τους μερακλήδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου