Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Αγιοβασίληδες για μπουφέ ...

...  Κάτι με έχει πιάσει φέτος, παλιμπαιδισμό να το πω, χαζοχαρουμενίαση ίσως για να νεολογίσω, το πιο πιθανό όμως είναι μια αντίδραση στα ζόρια και τις δυσκολίες που μας συνθλίβουν όλο το χρόνο κι έχουμε γίνει διδιάστατοι σαν τα καρτούν στο Ρότζερ Ράμπιτ μετά τον οδοστρωτήρα. Φραγή εισερχομένων θλίψεων λοιπόν, έστω και προσωρινή, φτιάχνοντας αγιοβασιλάκια ...


Αγιοβασίληδες για μπουφέ





υλικά:
1 μπαγκέτα
τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
βραστά αυγά
λίγα φυλλαράκια ρόκας
ψημμένη πιπεριά Φλωρίνης (έτοιμη, σε βάζο με άλμη)
κόκκοι μαύρου πιπεριού
γαλοπούλα σε φέτες 
μαγιονέζα





Κόβουμε τη μπαγκέτα διαγώνια σε φέτες.

Τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα και βάζουμε από πάνω 2-3 φυλλαράκια ρόκα.





Κόβουμε τα αυγά σε ροδέλες και τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε σε κάθε φέτα ένα κομματάκι αλλαντικό και από πάνω αυγό.




Βάζουμε δύο κόκκους πιπέρι για μάτια και μια πολύ λεπτή λωρίδα πιπεριάς για στόμα.





Κόβουμε τριγωνικά κομμάτια πιπεριάς και σχηματίζουμε τα καπέλα των αηβασίληδων.






Με μαγιονέζα, ή καλά δουλεμένο ώστε να μαλακώσει τυρί κρέμα, σχηματίζουμε τη γενειάδα.





Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ...

Σερβίρουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου