… Όποιος θέλει ξεροψημμένες μπριζόλες, με το λίπος να λιώνει και να τσιτσιρίζει και μικρά πικρά καρβουνάκια στις άκρες τους, να πάει στη χασαποταβέρνα Τα 14 αδέρφια ή Στα 55 Φ.
Μπορεί επίσης να πάρει ένα γκαζάκι και το σχαροτήγανο και να βγει στο ψοφόκρυο να τις τσιτσιρίξει όσο τραβάει η όρεξή του.
Εγώ τις μπριζόλες τις μαγειρεύω. Γιατί έτσι μου αρέσει …
Μπορεί επίσης να πάρει ένα γκαζάκι και το σχαροτήγανο και να βγει στο ψοφόκρυο να τις τσιτσιρίξει όσο τραβάει η όρεξή του.
Εγώ τις μπριζόλες τις μαγειρεύω. Γιατί έτσι μου αρέσει …
Χοιρινές μπριζόλες
υλικά:
3 χοιρινές μπριζόλες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
ρίγανη
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες ή φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν τον πάτο του σκεύους.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ακουμπάμε πάνω στο στρώμα των κρεμμυδιών.
Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια μεριά, τις γυρίζουμε από την άλλη.
Περιχύνουμε με το κρασί.
Προαιρετικά διαλύουμε έναν κύβο σε 1 κούπα ζεστό νερό. Διαφορετικά, προσθέτουμε απλά ζεστό νερό στις μπριζόλες, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 40΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αρωματίζουμε με ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τυχόν παραπανίσια υγρά και να στεγνώσουν οι μπριζόλες.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου