Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Φαρφάλες με μπιζέλια και μπέικον …

… Ο Σακελλάριος ξαναγύρισε και το “Δεσποινίς ετών 39” και το “Σάντα Τσικίτα” και το “Ένα βότσαλο στη λίμνη”. Να μην ξαναγυρίσω κι εγώ τις …
                     
             
           
Φαρφάλες με μπιζέλια και μπέικον
          
          
          
                    
                           
          
         
υλικά:
500 γρ. μπιζέλια (εδώ κατεψυγμένα)
250 γρ. φαρφάλες (εδώ ολικής)
80 γρ. μπέικον σε κυβάκια
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγος μαϊντανός
ζωμός κότας ή νερό





Ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή γουώκ και ροδίζουμε το μπέικον.





Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα σωτάρουμε μαζί για 3΄-4΄.






Ρίχνουμε τα μπιζέλια, και ανακατεύουμε να ξεπαγώσουν.






Προσθέτουμε το μαϊντανό και 1 ποτήρι ζωμό ή ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30΄ περίπου.





      
Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στη σωτέζα.






Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με τα μπιζέλια.








Σερβίρουμε με τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου