… Μια πίτα, μα ποια πίτα; Μια πίτα με κιμά …
Κιμαδόπιτα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
2-3 μανιτάρια
1 μικρή ντομάτα
ελάχιστος τοματοπελτές
ψιλοκομμένος μαϊντανός
ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2 ντομάτες
2 έτοιμα πολλαπλά φύλλα ή 6 φύλλα για πίτα
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε κυβάκια και τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό τρίφτη.
Μπορούμε να παραλείψουμε ή να αντικαταστήσουμε τα καρότα και τα μανιτάρια, εγώ θέλησα να σπάσω την παντοκρατορία του κιμά με λίγο περισσότερα λαχανικά.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄.
Ρίχνουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και ελάχιστο πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε περίπου μισή κούπα νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 25΄-30΄.
Θέλουμε έναν κιμά στεγνό χωρίς πολλή ντομάτα και σάλτσα, όπως αυτός που φτιάχνουμε για τα μακαρόνια ή το παστίτσιο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε στον κιμά μαϊντανό και όσο χοντροτριμμένο τυρί θέλουμε.
Μπορούμε να ρίξουμε και ένα αυγό - εμείς αποφεύγουμε την πρόσθετη επιβάρυνση.
Αν χρησιμοποιήσουμε χωριάτικα φύλλα, στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα ανάμεσα και απλώνουμε τον κιμά.
Κόβουμε 2 ντομάτες σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω στο τυρί.
Καλύπτουμε με το άλλο πολλαπλό φύλλο (ή με τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα ανάμεσα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου, προσαρμόζοντας το χρόνο και τον τρόπο ψησίματος στο δικό μας φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου