… Μεταξύ τυρού και αχλαδίου δε γίνονται μόνο συζητήσεις και συμφωνίες. Γίνονται και συνταγές …
Φαρφάλες με αχλάδι και γκοργκοντζόλα
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το ραντίτσιο. Σπάμε τη γκοργκοντζόλα σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα βάζουμε το τυρί να λιώσει είτε σε μπαιν-μαρί πάνω από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά ή σε χαμηλή θερμοκρασία στα μικροκύματα.
Σωτάρουμε το ραντίτσιο για 5΄ σε αντικολλητικό σκεύος και μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία για να στεγνώσει και να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα αχλάδια μαζί με τα περισσότερα καρύδια, που θρυμματίζουμε με τα χέρια μας. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τις φαρφάλες και τη λιωμένη γκοργκοντζόλα, μια κουταλιά ξύδι και λίγο ακόμη από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε απαλά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου