Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σκορδάτα μανιτάρια …

… Το ότι ο Γιώργος είναι πονηρός, δε σημαίνει ότι ο Γιάννης είναι αθώος. Φυσικά και διατηρεί στο ακέραιο το τεκμήριο της αθωότητος, μέχρις αποδείξεως του εναντίου τουλάχιστον, αλλά τελευταία όλο και τριγυρίζει, όλο και κάπου πάει. Είναι κι αυτά τα ποδόσφαιρα κάθε βράδυ και γίναμε το αντίθετο της διαφήμισης – η μέρα φεύγει και μαζί φεύγει κι ο Τζώννυ ο Γουώκερ.
Φάε κάτι όμως, μη βγαίνεις νηστικός. Έφτιαξα εκείνα τα μανιτάρια του Τζέιμι Όλιβερ. Με το μπόλικο σκόρδο …


Σκορδάτα μανιτάρια







υλικά:
4 μεγάλα μανιτάρια portobello
(εδώ κι άλλο ένα μικρό)
4 σκελίδες σκόρδο
φασκόμηλο φρέσκο ή αποξηραμένο
250 γρ. πολύχρωμα τοματίνια
κασέρι ή άλλο τυρί που λυώνει
         


     
       
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες. 

Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή σε 3 κομμάτια. 

Αφαιρούμε το πόδι από τα μανιτάρια και τα ξεφλουδίζουμε χωρίς να πετάξουμε τις ‘φλούδες’.

Βάζουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το σκόρδο, τις φλούδες των μανιταριών, το φασκόμηλο και τα τοματίνια. 

Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μια κουταλιά ξύδι και ανακατεύουμε.






Βάζουμε τα μανιτάρια με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου, για 15΄.






Βγάζουμε το ταψάκι και αναποδογυρίζουμε τα μανιτάρια. 

Τα γεμίζουμε με τυρί και προσθέτουμε αν χρειάζεται ελάχιστο νερό ή κρασί στο ταψί. 

Ψήνουμε για 15΄ ακόμη ή μέχρι να λυώσει το τυρί και να ξεροψηθούν τα μανιτάρια.







Σερβίρουμε αμέσως.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου