Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Φτερούγες …

… που μας αγκαλιάζουν προστατευτικά, φτερούγες που μας ταξιδεύουν μακριά, φτερούγες του Ίκαρου φανταστικές, που μας κάνουν για λίγο μόνο υπεράνθρωπους κι ύστερα πληρώνουμε ακριβά το κόστος, φτερούγες τσακισμένες πουλιών που βρήκαμε μικροί και περιθάλψαμε, φτερούγες που ποτέ δε φύτρωσαν στις πλάτες μας και μείναμε καρφωμένοι στη γη …


Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα




υλικά:     
800 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
1-2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι 
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές ξύδι
1 λεμόνι ή λάιμ



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε την καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια, την καυτερή πιπεριά/πάστα τσίλι, αλάτι και πιπέρι.  Τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.




Μόλις κρυώσουν ελαφρά, πολτοποιούμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο multi αφού προσθέσουμε το ξύδι και μερικές κουταλιές λάδι ακόμη.






Βάζουμε σε μπωλ τις φτερούγες, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε τη μισή σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε με μεβράνη φαγητού. Τις αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.





Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20΄.


     

Τραβάμε έξω το ταψί, γυρίζουμε τις φτερούγες, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20΄-25΄.


     

Στο τέλος του ψησίματος στύβουμε το λεμόνι πάνω από τις φτερούγες.

Σερβίρουμε.




     












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου