Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τάρτα με τυρί κρέμα και πέστο …

Όχι, φίλε μου, αυτή δεν είναι η τάρτα η έμορφη, η τάρτα η παινεμένη, πού ’χει τα χίλια πρόβατα τα πεντακόσια γίδια. Δε χρειάζονται σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες για να τη φτιάξουν, δε φόρεσε την τάρτα και τα Γιάννενα, δεν έχει πολλά κι ακριβά υλικά, κάθε καμπάνα και παπάς κάθε παπάς και διάκος. Είναι η τάρτα της διπλανής πόρτας, απλή και ταπεινή, κι ο πιο μικρός της αδερφός είναι το χαμομήλι …


Τάρτα με τυρί κρέμα και πέστο
 
 
 
 

υλικά:
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 κολυκυθάκι
3 κουταλιές σάλτσα πέστο
1 φύλλο σφολιάτας





Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα να μαλακώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι και δυόμιση κουταλιές πέστο. 

Ανακατεύουμε καλά.



Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κολοκυθάκι. 

Αλείφουμε κάθε λωρίδα με λίγο πέστο και τυλίγουμε σε ρολάκι.



Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ., στρώνουμε τη σφολιάτα και αδειάζουμε τη γέμιση.



‘Φυτεύουμε’ μέσα στη γέμιση τα ρολάκια κολοκυθιού.
 
 



Γυρίζουμε ελαφρά τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα (δε θέλουμε να καλύψουμε τη γέμιση αλλά να χαμηλώσουμε λίγο τα τοιχώματα της τάρτας).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 30΄-35΄.



Ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
 



Σερβίρουμε.





 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου