… Θα πέσεις στα
θα πέσεις στα
θα πέσεις στα μωσαϊκά
και θα παρακαλάς …
Μωσαϊκό
υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. Κακάο
4 κουταλιές κονιάκ
250 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ
προαιρετικά: μια χούφτα καρύδια
Λυώνουμε σε μέτρια φωτιά τη μαργαρίνη σε μεγάλο κατσαρολάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας με αυγοδάρτη.
Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα στη μία άκρη του το μείγμα των μπισκότων.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και φροντίζουμε όλος ο κύλινδρος να έχει το ίδιο πάχος.
Τυλίγουμε προσεκτικά το χαρτί ρολάροντάς το και σφίγγουμε καλά τις άκρες, στερεώνοντάς τες αν θέλουμε με δύο λαστιχάκια.
Το γλυκό μοιάζει τώρα οπτικά με σαλάμι, που είναι και η άλλη του δημοφιλής ονομασία εκτός από μωσαϊκό.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να σφίξει.
Ξετυλίγουμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε το γλυκό σε ροδέλες.
Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Μία εξ' ίσου παχυντική αλλά πιο υγειινή εκδοχή καθώς δεν περιέχει ζάχαρη και βούτυρο είναι με λιωμένη κουβερτούρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή500 γρ. κουβερτούρα για 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα Παπαδοπούλου.
Όταν τελειώσω τα μπετά, θα ρίξω απ' αυτό το καινούριο μωσαϊκό. Ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή