Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μωσαϊκό …

… Θα πέσεις στα
θα πέσεις στα
θα πέσεις στα μωσαϊκά
και θα παρακαλάς …



Μωσαϊκό



IMG_20180918_142055



υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
200 γρ. ζάχαρη άχνη             
50 γρ. Κακάο
    4 κουταλιές κονιάκ         
250 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ

προαιρετικά: μια χούφτα καρύδια





Λυώνουμε σε μέτρια φωτιά τη μαργαρίνη σε μεγάλο κατσαρολάκι. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας με αυγοδάρτη.



IMG_20180917_164838IMG_20180917_165315IMG_20180917_165259



Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε κομμάτια.

Τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.




IMG_20180917_163732IMG_20180917_165806IMG_20180917_165817IMG_20180917_165916




Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα στη μία άκρη του το μείγμα των μπισκότων.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και φροντίζουμε όλος ο κύλινδρος να έχει το ίδιο πάχος.




IMG_20180917_170023IMG_20180917_170117




Τυλίγουμε προσεκτικά το χαρτί ρολάροντάς το και σφίγγουμε καλά τις άκρες, στερεώνοντάς τες αν θέλουμε με δύο λαστιχάκια. 

Το γλυκό μοιάζει τώρα οπτικά  με σαλάμι, που είναι και η άλλη του δημοφιλής ονομασία εκτός από μωσαϊκό.



IMG_20180917_170508IMG_20180917_170605IMG_20180917_170613IMG_20180917_170807



Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να σφίξει.

Ξετυλίγουμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε το γλυκό σε ροδέλες.



IMG_20180918_141647IMG_20180918_141723IMG_20180918_142133




Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.




IMG_20180918_142038IMG_20180918_142122IMG_20180922_144326IMG_20180918_142230IMG_20180922_144334









2 σχόλια:

  1. Μία εξ' ίσου παχυντική αλλά πιο υγειινή εκδοχή καθώς δεν περιέχει ζάχαρη και βούτυρο είναι με λιωμένη κουβερτούρα.
    500 γρ. κουβερτούρα για 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα Παπαδοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τελειώσω τα μπετά, θα ρίξω απ' αυτό το καινούριο μωσαϊκό. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή