… Πυργοδέσποινα της κουζίνας έχω αυτοχριστεί από εικοσιπενταετίας και ως εκ τούτου είναι αυταπόδεικτο ότι δεν είμαι άχρηστη στην κουζίνα. Αυτό που μου έλειπε μέχρι τώρα ήταν ο πύργος. Όχι πια. Γιατί κάπου πήρε το μάτι μου έναν ευφάνταστο πύργο από ροδέλες ντομάτας τον οποίον και θα ανεγείρω πάραυτα ώστε ουδόλως πλέον να υστερώ των συναδέλφων πυργοδεσποινών …
Σαλάτα με ροδέλες ντομάτας
υλικά:
1 μεγάλη χωριάτικη ντομάτα
αγγουράκι
γραβιέρα ή πεκορίνο
λιαστές ντομάτες
βασιλικός, δυόσμος ή μαϊντανός
Πλένουμε τη ντομάτα, τη σκουπίζουμε και την κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.
Ανοίγουμε ελαφρά τις ροδέλες προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη σειρά και την τάξη μεγέθους τους.
Αλατίζουμε τις ντομάτες και τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Ανασυστήνουμε τη ντομάτα βάζοντας τις ροδέλες σε πύργο.
Κόβουμε μπαστουνάκια ή χοντρές λωρίδες από το αγγουράκι χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και τις ισορροπούμε διαγώνια και χιαστί πάνω στη ντομάτα.
Κόβουμε μικρά κομμάτια από το τυρί που προτιμάμε (για μας πεκορίνο Αμφιλοχίας) και τα τοποθετούμε πάνω από το αγγουράκι.
Τελευταίες βάζουμε λωρίδες από λιαστές ντομάτες.
Ραντίζουμε τον πύργο με λίγο ελαιόλαδο και τον διακοσμούμε με κορφούλες από δυόσμο ή βασιλικό ή με φυλλαράκια από μαϊντανό.
Σερβίρουμε συνοδεία κλειδοκύμβαλου και ήχων μπαρόκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου