Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Τορτελίνι με τοματίνια και προσιούτο …

… Think outside the box, λέει η κόρη μου με προφορά που θα ζήλευαν οι μισοί ένοικοι του Μπάκιγχαμ.
Που πάει να πει, για μας που δεν ξέρουμε ξένα, ξεκόλλα από το συνηθισμένο τρόπο σκέψης,
άσε το μυαλό σου ελεύθερο να λειτουργήσει διαφορετικά, βγες από τον κατσικόδρομο με τα σημάδια που άφησαν  τα χιλιάδες κοπάδια που πέρασαν από κει και πάτα το σεντεφένιο ποδαράκι σου στο διπλανό χορτάρι.
Ή πιο απλά, σταμάτα να φτιάχνεις τα τορτελίνια μόνο με κρέμα γάλακτος ή σάλτσα ντομάτας και δοκίμασέ τα σε ένα κρύο πιάτο. Ακόμη κι αν ο συνδυασμός ρόκα-τοματίνια είναι inside the box και μάλιστα με φιόγκο …



Τορτελίνι με τοματίνια και προσιούτο



IMG_20180712_135420




υλικά:
250 γρ. τορτελίνι (εδώ φρέσκα)
100 γρ. πολύχρωμα τοματίνια
50 γρ. προσιούτο
λίγη ρόκα
αλάτι, λάδι, μηλόξυδο







Βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



IMG_20180712_133428

IMG_20180712_133551



Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ζεστό τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι και λίγο χοντρό αλάτι.

 Τα αφήνουμε 3΄-4΄, ίσα να σκάσει η φλούδα τους κουνώντας το τηγάνι για να ανακατευτούν. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.



IMG_20180712_133423IMG_20180712_133435



Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, ρίχνουμε τα τοματίνια στα τορτελίνι.

Προσθέτουμε το προσιούτο σε λεπτά κομμάτια, λίγα φυλλαράκια ρόκας και νοστιμίζουμε με λάδι και λίγο μηλόξυδο.



IMG_20180712_134955IMG_20180712_135347IMG_20180712_135414IMG_20180712_135430



Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.



IMG_20180712_135727IMG_20180712_135756IMG_20180712_135759IMG_20180712_135733IMG_20180712_140013IMG_20180712_140025







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου