Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Λουκάνικα κοτόπουλου στη λαδόκολλα …

Όχι που να το παινευτώ αλλά εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε κορυφαίοι φουρναραίοι. Εξαποανέκαθεν μάλιστα κρατάμε όλη την αρτοποιία να - όπως ο Κοσμάς ο Σκούταρης το νησί.
Αλλά τα τελευταία χρόνια είμαστε και οι βασιλιάδες του κοτόπουλου. Τι Κεντάκυ τσίκεν κι ο παπιονάκιας κολονέλος με τα γυαλιά και το μουσάκι.
Ηπειρώτικο κοτόπουλο κι άγιος ο θεός. Και εκτροφείου, και ελευθέρας βοσκής, και ορεινά και μαύρα κι ό,τι θέλει ο καθένας. Κι επειδή έχουμε πολλά κοτόπουλα, έχουμε και πολλά παράγωγα. Το τελευταίο που δοκίμασα ήταν ένα χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο, με πολύ καλό πίνακα διατροφικής αξίας και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά,  γιατί έχουμε και χοληστερίνη. 



IMG_20180726_202643

Κι επειδή ο καιρός δε σηκώνει σπετζοφάι -και κρίμα γιατί έχει άφθονες πιπεριές, προτίμησα τη λαδόκολλα …



Λουκάνικα κοτόπουλου στη λαδόκολλα



IMG_9040



υλικά:
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα από κοτόπουλο
1/2 κόκκινη, 1/2 πράσινη, 1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
3-4 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
1 μπάλα μοτσαρέλα (ή χαλούμι)
1 κούπα μανιτάρια (προαιρετικά)
φλούδα λεμονιού
ρίγανη ή θυμάρι
λίγο λευκό κρασί






Κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες.



IMG_20180726_202934IMG_20180726_202939



Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. 

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φετάκια.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψάκι και βάζουμε χιαστί από πάνω της μία δεύτερη λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το λουκάνικο και σκορπίζουμε από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τη λεμονόφλουδα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αρωματίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο κρασί.

Ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.



IMG_20180726_203334IMG_20180726_203822IMG_20180726_203917



Καλύπτουμε με μια τρίτη λαδόκολλα και συρράπτουμε τις άκρες δημιουργώντας ένα χάρτινο θόλο πάνω από το φαγητό.



IMG_20180726_204210



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-40΄.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά και ελέγχουμε το ψήσιμο.

 Αν θέλουμε τα αφήνουμε για λίγο ακόμη στο φούρνο με ανοιχτή τη λαδόκολλα, για περισσότερο χρώμα.



IMG_20180727_134919IMG_20180727_134930IMG_20180727_134941



Σερβίρουμε.



IMG_9038

IMG_9041

IMG_9046

IMG_9039

IMG_9043

IMG_9044







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου