Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τηγανίτα από κολοκύθα και κρεμμύδια …

Από κακή κολοκυθιά μήτε κολοκυθόσπορος, λέει η παροιμία. Τι να σας πω, κι εγώ καινούρια είμαι στη γειτονιά, καλύτερα ρωτήστε στο περίπτερο που τους γνωρίζει αναντάμ παπαντάμ εξαποανέκαθεν.
Ούτε διάλογο 
άνοιξα με την κολοκύθα ούτε της ζήτησα το γενεαλογικό της δέντρο. Κι ακόμη κι αν κράτησα τα σπόρια της για να φτιάξω τον πασατέμπο μου για να περνάει η ώρα, στην πραγματικότητα την πορτοκαλί της σάρκα χρειαζόμουνα. 
Για μια … τηγανίτα να την πω; Φριτάτα να την πω; Και Βαγγελίτσα να την πω, μήπως θα διαφωνήσει;


Τηγανίτα από κολοκύθα και κρεμμύδια


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


υλικά:
μια μακρόστενη κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 κουταλιές αλεύρι
θυμάρι ή φασκόμηλο ή δεντρολίβανο





Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα ‘νήματα’ που τους περιβάλλουν και την κόβουμε σε μικρά, ομοιόμορφα μπαστουνάκια. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το μυρωδικό.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες και τις ξεχωρίζουμε μία-μία.



ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ

ΡΟΔΕΛΕΣ



Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τις ροδέλες του κρεμμυδιού, αλατοπιπερώνουμε ξανά ελαφρά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι.


ΑΛΕΥΡΩΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ



Ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα, το ισιώνουμε με κουτάλι και το πιέζουμε παντού με την ανάποδη του κουταλιού.


ΤΗΓΑΝΙ

ΣΤΡΩΣΙΜΟ



Αφήνουμε να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες και το αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο πιάτο ή ταψάκι της πίτσας. Ζεσταίνουμε άλλες δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε την τηγανίτα και από την άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία, ώστε η τηγανίτα να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.


ΤΟΥΜΠΑ

ΠΛΕΥΡΑ 

ΞΕΡΟΨΗΜΜΕΝΗ



Σερβίρουμε την κολοκυθοτηγανίτα σκέτη ή με πράσινη σαλάτα.


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΑΝΩΘΕΝ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου