Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τάρτα σαν τσιζκέικ …

… Πάντα την Τρίτη. Λες να ζήλεψα τη δόξα του Jules και να κοιτάω να φάω το Ποτέ την Κυριακή του; Για την τρίτη φορά μιλάω, που είναι συνήθως και η καθοριστική – από την τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς μέχρι την κακή μέρα του μια του κλέφτη. Ψάρι και μουσαφίρης την τρίτη μέρα βρωμάνε, στο τρίτο κουδούνι αρχίζει η παράσταση, τρίτο και το στεφάνι του Ταχτσή.
Κι η πονήρω η Σταχτοπούτα το τρίτο βράδυ φόρεσε το φόρεμα υπερπαραγωγή και ξεφορτώθηκε εντέχνως το γοβάκι.
Φρονίμως ποιούσα λοιπόν, κράτησα κι εγώ για το φινάλε της σφολιατινής εβδομάδας μου την τρίτη κι εντυπωσιακότερη συνταγή …


Τάρτα σαν τσιζκέικ



ΜΕ ΑΧΝΗ
 



υλικά:
1 φύλλο (460 γρ.) σφολιάτας
4-5 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
7-8 ροδάκινα κομπόστα
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση:
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
200 γρ. ζάχαρη (150+50)
2 αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λικέρ

Για τη διακόσμηση:
μαρμελάδα φράουλα
ζάχαρη άχνη

Σκεύος:
ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο 28 εκ. και ύψος 4 εκ.







Απλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη. 

Χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη βάση της ταρτιέρας κόβουμε έναν δίσκο σφολιάτας λίγο μεγαλύτερον από τη βάση, για να καλύψει και τα τοιχώματα της φόρμας. 

Αλείφουμε το δίσκο που κόψαμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και τον καλύπτουμε με έναν ίδιο δίσκο από την υπόλοιπη σφολιάτα.

Σημείωση: Επειδή το φύλλο της σφολιάτας είναι παραλληλόγραμμο, δημιουργούμε με τα κομμάτια που περίσσεψαν έναν δεύτερο κύκλο που δε χρειάζεται να είναι τέλειος. Τον προσαρμόζουμε πάνω στον πρώτο κύκλο και τους ανοίγουμε μαζί ελαφρά με τον πλάστη.



 
ΔΙΣΚΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ

ΔΥΟ ΔΙΣΚΟΙ



Βουτυρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας και απλώνουμε τη σφολιάτα τσιμπώντας και ανασηκώνοντάς τη ελαφρά, για να δημιουργηθούν πτυχώσεις στα πλαϊνά τοιχώματα. 

Την τρυπάμε πολλές φορές με πηρούνι, την αλείφουμε με τη μαρμελάδα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.



ΤΡΥΠΗΜΑ
          ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΛΑΪ



Χτυπάμε το ανθότυρο και το τυρί κρέμα με τα 150 γρ. ζάχαρη και αρωματίζουμε με το ξύσμα ή το λικέρ. 

Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με τα άλλα 50 γρ. ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών.



ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΑ
          ΓΕΜΙΣΗ



Ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και το αδειάζουμε προσεκτικά στο κέλυφος της σφολιάτας. 

Βυθίζουμε ελαφρά στην κρέμα τα ροδάκινα, αφού τα στραγγίξουμε πολύ καλά.



ΑΔΕΙΑΣΜΑ
        ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8΄ χρησιμοποιώντας μόνο την κάτω αντίσταση. 

Γυρίζουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα και ψήνουμε την τάρτα για άλλα 5΄. 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 15΄ και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.



 
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ          ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ



Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και γεμίζουμε τα ροδάκινα με μαρμελάδα φράουλα. 

Διακοσμούμε πασπαλίζοντας ελαφρά τα τοιχώματα της τάρτας με ζάχαρη άχνη.



ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
        ΕΤΟΙΜΗ      


  
ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΝΤΙΝΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου