… Περπατώ, περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είν’ εδώ. Λύκε, λύκε είσ’ εδώ;
Ρητορική άμα τε και αφελής η ερώτηση.
Όχι μόνο είσ’ εδώ, αλλά έχεις πάρει το μπαστούνι σου και με κυνηγάς.
Κι όχι μόνο με κυνηγάς αλλά με πιάνεις κιόλας.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τετριμμένα – ξέρω πια γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά, μάτια και δόντια. Μόνο που εγώ δεν είμαι για τα δόντια σου. Παίρνω το καλαθάκι μου και πάω στο δάσος, η σύγχρονη φρουτοσυλλέκτης …
Ρητορική άμα τε και αφελής η ερώτηση.
Όχι μόνο είσ’ εδώ, αλλά έχεις πάρει το μπαστούνι σου και με κυνηγάς.
Κι όχι μόνο με κυνηγάς αλλά με πιάνεις κιόλας.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τετριμμένα – ξέρω πια γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά, μάτια και δόντια. Μόνο που εγώ δεν είμαι για τα δόντια σου. Παίρνω το καλαθάκι μου και πάω στο δάσος, η σύγχρονη φρουτοσυλλέκτης …
Κραμπλ με φρούτα του δάσους
υλικά:
500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
Για το κραμπλ:
150 γρ. ζάχαρη (100+50)
100 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα φρούτα και τα πασπαλίζουμε με 50 γρ. από τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη (100 γρ.) ζάχαρη.
Ρίχνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη κομμένο σε κομμάτια.
Δουλεύουμε γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων, μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Σκορπίζουμε το κραμπλ ομοιόμορφα πάνω από τα φρούτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄ ή μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια.
Το πασπαλίζουμε με άχνη και συνοδεύουμε με κρέμα βανίλια ή με μια μπάλα παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου