Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Παγωμένο γλυκό με φρούτα και γιαούρτι …

…Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο ;;; Και η κολοκυθιά αρχίζει:
- Να κάνει ο Αντώνης.
– Και γιατί να κάνει ο Αντώνης;
– Αμ, ποιος να κάνει;
– Να κάνει ο Αλέξης.
– Και γιατί να κάνει ο Αλέξης;
– Αμ, ποιος να κάνει;
– Να κάνει ο Βαγγέλης.
– Και γιατί να κάνει ο Βαγγέλης;
– Αμ, ποιος να κάνει;
– Να κάνει ο Φώτης.
 – Και γιατί …

Να κάνει η μάνα, να ξεμπερδεύουμε; Έτσι κι αλλιώς γιορτάζει σήμερα, ας της κάνουμε ένα δώρο.
Μια γυναίκα χρειάζεται -μάνα, νοικοκυρά, οικονόμα. Αυτή που κρατάει το τιμόνι του σπιτιού, που είναι πρωθυπουργός κι όλοι οι υπουργοί μαζί.

Και Οικονομικών ‘τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι’ και Εσωτερικών
τα εν οίκω μη εν λύκω’ που έλεγε κι η ωραία του κουρέα
και Δημόσιας Τάξης ‘
σταματήστε πια να δέρνεστε, αδέρφια είστε εσείς ή ο Ζαμπίδης;’  και Παιδείας ‘άνοιξε, παιδάκι μου και κάνα βιβλίο να ξεστραβωθείς, ας είναι κι ηλεκτρονικό’ 
και Προστασίας Περιβάλλοντος ‘
θα κατεβάσει κανένας τα σκουπίδια ή να φωνάξω το Στάινμπεκ να ξαναγράψει το Άνθρωποι και ποντίκια ; ’ …

Έτσι κι εγώ ωσάν άλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσα τα φρούτα που είχαν απομείνει στο ψυγείο και τους ζήτησα να συνεργαστούν μεταξύ τους  και με το γιαούρτι που κόντευε να λήξει, για να προκύψει ο σχηματισμός ενός οικουμενικού παγωμένου γλυκίσματος …


Παγωμένο γλυκό με φρούτα και γιαούρτι



ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΪ 



υλικά:
250 γρ. φράουλες
250 γρ. μπανάνες
250 γρ. ακτινίδια
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι




Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες, μαζί με μισό κεσεδάκι γιαούρτι. 

Στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη μια φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30΄, μέχρι να αρχίσει να παγώνει.

Πολτοποιούμε και τις μπανάνες με μισό κεσεδάκι γιαούρτι και τις αδειάζουμε πάνω από τη στρώση με τις φράουλες. 

Αφήνουμε και πάλι στην κατάψυξη για 30΄. 

άνουμε το ίδιο και με τα ακτινίδια.



ΦΡΑΟΥΛΑΜΠΑΝΑΝΑ 2ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ



Όταν το γλυκό παγώσει, το ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.




ΕΤΟΙΜΟ
 





Μπορούμε να κάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε στα χρώματα που μας αρέσουν, υπολογίζοντας μισό κεσεδάκι γιαούρτι για κάθε 250 γρ. φρούτο. 

Διακοσμούμε και γαρνίρουμε κατά βούληση, με σιρόπι, σοκολάτα, τρούφα, φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου