Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια από λουκάνικο …

Οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα –καλύτερα να μη βλέπεις πώς φτιάχνονται. Για να το έλεγε ο Φον Μπίσμαρκ, κάτι παραπάνω θα ήξερε.Τόσο για τους νόμους, μια και ήταν Καγκελάριος, όσο και για τα λουκάνικα, μια και ήταν Γερμανός. Όπως λέει κι ο αγαπημένος μου Τσιφόρος, οι Γερμανοί έχουν τόσα είδη βουρστ που πρέπει να δουλεύεις 30 χρόνια υπάλληλος σε παντοπωλείο για να μπορέσεις να τα μάθεις και να τα ξεχωρίσεις.
Ό
λοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς ιστορίες τρόμου για το τι περιέχουν τα λουκάνικα χωρίς, εμείς τουλάχιστον, να τα εξορίσουμε από τη διατροφή μας. Μόνο που προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να επιλέγουμε παραγωγούς και προϊόντα που μας φαίνονται εμπιστοσύνης.

Εδώ και καιρό λοιπόν είχα βάλει στο μάτι μια συνταγή και έψαχνα το κατάλληλο υλικό για να τη φτιάξω. Eίναι μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια από λουκάνικο, για την οποία χρησιμοποίησα ένα φρέσκο ξανθιώτικο πέταλο του Μπαντάκ.

Μπορεί να μην ξέρουμε πώς φτιάχτηκε, ξέρουμε όμως πώς ήταν μπουκιά και συχώριο …


Σπαγγέτι με κεφτεδάκια από λουκάνικο



ΠΙΑΤΟ
 



υλικά:
ένα φρέσκο λουκάνικο (350 γρ. περίπου)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
1 κουταλιά πελτές
λίγο κόκκινο κρασί
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10





Σχίζουμε την εξωτερική μεμβράνη του λουκάνικου και αφαιρούμε το εσωτερικό.

Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το κρέας και το πλάθουμε δίνοντας του σχήμα και μέγεθος από μικρά κεφτεδάκια. 

Σε λίγο λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙ


Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και αφαιρούμε το μισό από το λίπος που έβγαλαν.

Στο υπόλοιπο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, διαλυμένον σε λίγο νερό. 

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 15΄ σε μέτρια φωτιά). 

Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.


ΣΑΛΤΣΑ


Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. 

Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια, μπόλικη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί.


ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ



Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πώς φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα.
Όττο Φον Μπίσμαρκ (Γερμανός Καγκελάριος)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου