Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τοστάκια φούρνου με αυγό …

Το κλασσικό τοστάκι, το οποίο δεν θεωρώ φαγητό αλλά λύση ανάγκης, είναι φορές που λύνει τα χέρια. Δυστυχώς όχι τα δικά μου. Για πάνω από δέκα χρόνια προσπαθώ ματαίως να πείσω την κόρη μου να υποκύψει στο κάλεσμά του.
Τι κι αν πήγαμε μαζί στους πάγκους των τυριών και των αλλαντικών για να διαλέξει μόνη της τους συνδυασμούς.
Τι κι αν επινοήσαμε γλυκές εκδοχές του, με πιο επιτυχημένη αυτή με μαρμελάδα πορτοκάλι και νουτέλα, την οποία εδέησε να φάει 2-3 φορές.
Τι κι αν εγκαταστάθηκαν στο ψυγείο μας φέτες γκούντα, ένταμ, ημίσκληρου, τσένταρ, έμμενταλ, γαλοπούλας καπνιστής και άκαπνης, χοιρινής ωμοπλάτης, ψωμιά του τοστ από φούρνους και φουρνάκια.
Όλα περίμεναν εις μάτην μια ματιά κι ένα άγγιγμα της άκαρδης.
Περνούσαν χρόνοι δίσεκτοι και μήνες πονεμένοι. Τα ψωμιά μέρα με τη μέρα θύμιζαν δεσποινίδα ετών 39 που όλο και ανέμενε χάνοντας και τη λιγοστή φρεσκάδα που της είχε απομείνει, τα τυριά μούχλιαζαν στο κλάμμα και τα αλλαντικά βούλιαζαν σιγά-σιγά σε μια κολλώδη λίμνη.
Ή
ταν ώρα να βρεθεί μια λύση …



Τοστάκια φούρνου με αυγό



ΠΙΑΤΟ 



Φτιάχνουμε τα τοστ, παραλείποντας αν θέλουμε το στάδιο της επάλειψης με μαργαρίνη. 

Χτυπάμε 1-2 αυγά με 1 κούπα γάλα και αλατοπιπερώνουμε. 

Βάζουμε τα τοστ στριμωγμένα σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα περιλούζουμε με το μείγμα των αυγών και αφήνουμε να απορροφηθεί.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λυώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το ψωμί.



ΨΗΜΕΝΑ



Τρώγονται αμέσως και επιτέλους γίνονται ανάρπαστα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου