… Είναι μακαρονάς τι να τον κάνω;
Για τον καλό μου ο λόγος, my significant other, το νοικοκύρη του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει. Δεν προφταίνω να πω τι να φτιάξω γι’ αύριο; κι έρχεται αστραπιαία το μια μακαρονάδα.
Και ταυτόχρονα ξεχειλίζει το κυτίο παραπόνων: Πόσο καιρό έχεις να μας κάνεις μακαρονάδα, επειδή δε σου αρέσουν εσένα πρέπει να μην τα τρώμε κι εμείς, κάθεσαι και παιδεύεσαι με τις ώρες και δε μας φτιάχνεις μια μακαρονάδα να τρώμε τρεις μέρες και άλλα παρόμοια και γλαφυρά.
Ένα δίκιο το έχει οφείλω να το αναγνωρίσω, όχι όμως στο να τρώμε τρεις μέρες γιατί τα μακαρόνια πρέπει να τρώγονται πάντα και μόνο φρέσκα.
Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και του έφτιαξα μια μακαρονάδα με τα όλα της. Πικάντικη, με μπόλικες πιπεριές που του αρέσουν και κομματάκι μπέικον για έξτρα νοστιμιά.
Κι έτρωγε μακαρονάδα το θηρίο τρεις μέρες συνεχόμενα …
Σπαγγέτι με πιπεριές και μπέικον
υλικά:
1 κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά
1/2 καυτερή πιπερίτσα
100 γρ. μπέικον σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φύλλα βασιλικού κομμένα στη μέση
2 κουταλιές κάππαρη ξεπλυμένη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
5-6 ελιές χοντροκομμένες
500 γρ. σπαγγέτι
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα και ροδίζουμε το μπέικον.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λωρίδες, το μαϊντανό και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, την καυτερή πιπερίτσα, ρίγανη και αλάτι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15΄ περίπου.
Στο μεταξύ βράζουμε και τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ρίχνουμε στη σάλτσα την κάππαρη και τις ελιές.
Βγάζουμε με πηρούνα τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 1΄.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι και κάνουμε έναν άνθρωπο ευτυχισμένο κι έναν άλλον ησυχάσει κεφαλάρε του …
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου