… Όχι Batida de coco ΟΚ μπούμερ. Farina de coco ζήτησε η ιταλίδα σεφ για τα λευκά τρουφάκια, πιστά στο αναγκαστικό στερεότυπο για λευκά Χριστούγεννα, που μας έκαναν καλά και ντε να τα θέλουμε και να τα νοσταλγούμε. Τα λευκά Χριστούγεννα, όχι τα τρουφάκια ...
Τρουφάκια ινδοκάρυδου με ρικότα και μασκαρπόνε
υλικά:
250 γρ. ρικότα
100 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. ινδική καρύδα
ινδική καρύδα για την επικάλυψη
Βάζουμε σε μπωλ τη ρικότα και το μασκαρπόνε και τα μαλακώνουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε, πάλι με σπάτουλα.
Ρίχνουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα.
Τα περνάμε από ένα μπωλάκι με ινδική καρύδα.
Αραδιάζουμε σε χριστουγεννιάτικη πιατέλα ή χρωματιστά χαρτάκια.
Επειδή αγόρασα χουρμάδες για το μπουφέ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, γέμισα με το μείγμα και μερικούς χουρμάδες και τους πασπάλισα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου