Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024

Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρεβύθια και ντρέσσινγκ με γάλα σόγιας ...

 ... Το μπρόκολο έπρεπε προ πολλού να είχε αξιοποιηθεί και να αδειάζει χώρος στον καταψύκτη. Τα ρεβύθια στην κονσέρβα έληξαν χωρίς να το πάρω χαμπάρι κι ας σκανάρω τακτικά τις προμήθειές μου. Σαλάτα τά 'κανα ...


Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρεβύθια και ντρέσσινγκ με γάλα σόγιας



υλικά:
400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια (εδώ κατεψυγμένο)
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (εδώ από κονσέρβα)

Για το ντρέσσινγκ:
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα σόγιας (φυσικό, χωρίς άρωμα, άγλυκο)
50 γρ. μουστάρδα
χυμός λεμονιού (μισό ή ολόκληρο κατά βούλησιν)
μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)




Για λόγους ευκολίας και οικονομίας βάζω πάντα το κατεψυγμένο μπρόκολο στα μικροκύματα αντί να το βράζω στην κατσαρόλα ή τον ατμομάγειρα και ποιος τα πλένει μετά.



Βάζουμε το μπρόκολο σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. 

Αραδιάζουμε δίπλα και τα στραγγισμένα ρεβύθια. 




Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με την πάπρικα και το σκόρδο.



Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄. 



 Βάζουμε στο μπλέντερ ή το multi όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ.



Αναμειγνύουμε καλά.



Βάζουμε σε πιάτο μπρόκολο και ρεβύθια.



Ρίχνουμε όσο ντρέσσινγκ θέλουμε. 

Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου