… Τα αγόρασα, τα συσκεύασα σαν αυγά Φαμπερζέ, τα στρίμωξα στη βαλίτσα και τώρα κάτι πρέπει να τα κάνω. Γιατί να τα φάω εγώ αποκλείεται. Κι αφού είναι τυρί που λυώνει, κάπου πρέπει να λυώσει. Σε μια απλή quiche καλύτερα, να αναδειχθεί η γεύση του ...
Τάρτα quiche
υλικά:
200 γρ. τυρί που λυώνει
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2 αυγά
1 μέτρια πατάτα
1-2 ντομάτες
50 γρ. μπέικον ή καπνιστό αλλαντικό
1 ζύμη για τάρτα ή κουρού
Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό τρίφτη και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα. Εγώ έβαλα αρχικά το ένα φύλλο κουρού.
Μετά, με τη λογική του κόψε από κει που κρέμεται και βάλε εκεί που λείπει, συμπλήρωσα τα τοιχώματα και τελικά χρησιμοποίησα και το δεύτερο φύλλο, ενισχύοντας το πρώτο.
Τρυπάμε παντού με πηρούνι τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄.
Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη.
Χτυπάμε σε μπωλ τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα.
Ρίχνουμε και το αλλαντικό.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο.
Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και τις στρώνουμε επάνω στη ζύμη.
Περιχύνουμε με την κρέμα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄-35΄.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε την τάρτα πάνω σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου