… Το έχω σε τόσες συνταγές αφού. Αλλά εσύ το θες ξεχωριστά, σε μία ανάρτηση, αυτόνομη και ανεξάρτητη σαν την Καταλονία. Κι ούτε μπορώ να πω, σιγά παιδάκι μου, αυγολέμονο είναι, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Οπότε σιωπώ και αναρτώ ...
Αυγολέμονο
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τ' ασπράδια)
2 λεμόνια
Ξεχωρίζουμε τα κροκάδια από τ' ασπράδια με μεγάλη προσοχή.
Ή χαζολογώντας με το διαχωριστή αυγών.
Βάζουμε τα ασπράδια σε μεγάλο μπωλ και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Χωρίς να σταματάμε καθόλου το χτύπημα ρίχνουμε τον πρώτο κρόκο και όταν ενσωματωθεί στο μείγμα ρίχνουμε και το δεύτερο.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε χωρίς σταματημό το μείγμα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού.
Χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα, παίρνουμε με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό και το ρίχνουμε πολύ σιγά στην αρχή στο αυγολέμονο.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το αυγολέμονο, ρίχνουμε όλο και περισσότερο ζουμί χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα
με το χοιρινό πρασοσέλινο,
με τα γεμιστά κολοκυθάκια,
με τα μανιτάρια,
με το κεφαλάκι σούπα,
με τη μαγειρίτσα με μανιτάρια
και ασφαλώς με την κοτόσουπα.
Πλέον πολύς κόσμος βάζει τα αυγά χωρίς να ξεχωρίζει κρόκους κι ασπράδια, είδα ακόμη και στο multi ή το blender να το φτιάχνουν. Ο καθένας με τον τρόπο, τη βολή και τις δυνατότητές του, φαγητό να υπάρχει και τα άλλα βρίσκονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου