Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Στραπατσάδα ...

… Φτηνό λογοπαίγνιο αλλά δε βαριέσαι. Αλήθεια αφού. Oι στραπατσαρισμένες από τον καιρό ντομάτες έγιναν στραπατσάδα ...


 Στραπατσάδα 





υλικά:
2 γινωμένες ντομάτες
2 αυγά

φέτα (εδώ ανθότυρο)






Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε κυβάκια.




Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες. 




Aλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.




Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας.

Αρωματίζουμε με ρίγανη.





Ρίχνουμε πάνω στις ντομάτες τη φέτα χοντροτριμμένη.




Ρίχνουμε τα αυγά, τα σπάμε αμέσως με την πηρούνα και ανακατεύουμε.




Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας να ψηθούν τα αυγά. 

Η στραπατσάδα είναι ζουμερή και όχι σαν ομελέτα.





Σερβίρουμε.








Αν περισσέψει, γίνεται ωραίο σάντουιτς για κολατσιό. Λίγες σταγόνες λάδι στο ψωμί και μπόλικη στραπατσάδα για ένα ελληνικό egg sandwich που περιέχει αυγό, τυρί και ντομάτα και δε χρειάζεται τίποτε άλλο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου