Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Πλευρώτους ψητά στον air fryer ...

 ... Στρείδια δεν τρώει, αλλά τα πλευρώτους τα ρημάζει. Φταίω εγώ τώρα να του μεταφράσω το oyster mushrooms; ...


Πλευρώτους ψητά στον air fryer



υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
3 κουταλιές ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο)
2 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. τσ. μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία
1,5 κουτ. γλ. σάλτσα σόγιας
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή λίγο σκόρδο σε σκόνη
καπνιστή πάπρικα (γλυκιά)




Ξεχωρίζουμε τα πλευρώτους και κρατάμε τα "φιλέτα", αφήνοντας στην άκρη τα κοτσάνια.



Βάζουμε σε μπωλ το λάδι, το ξύδι και το μέλι.



Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, την πάπρικα και λίγο πιπέρι. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλάτι, εμείς όχι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με πηρούνι.





Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.



Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15΄.



Ντύνουμε το καλάθι του air fryer με αντικολλητικό χαρτί ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά χάρτινα ταψάκια που έχουν και κατάλληλο μέγεθος χωρίς να αγχωνόμαστε για το ύψος του χαρτιού. 

Μπορούμε και να τα αφήσουμε στο ταψάκι και να τα ψήσουμε μαζί με τη μαρινάδα τους αν τα θέλουμε πιο μαλακά.



Αραδιάζουμε σε μία στρώση μερικά μανιτάρια.

Προθερμαίνουμε τον air fryer στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε για 10΄.



Γυρνάμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7΄-10΄ περίπου.



Σερβίρουμε, προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εδώ νέτα σκέτα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου