Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Πατάτες γιαχνί με φασόλια και μπαχαρικά ...

 ... Εμπλουτισμένο δεν είναι μόνο το ουράνιο. Είναι και οι πατάτες γιαχνί, σε μια παραλλαγή τους με φασόλια κονσέρβας ...

 

Πατάτες γιαχνί με φασόλια και μπαχαρικά

 

 

 

υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (black beans)
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κύβος

καπνιστή πάπρικα, κύμινο, μπούκοβο (εδώ γλυκό), κορίανδρος




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι να μαλακώσει.





Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2΄-3΄.

 

 

 

 

Ρίχνουμε το σκόρδο σε φετάκια, τον τοματοπελτέ και τις πατάτες.

 

 

 

Ανακατεύουμε καλά. 

Ρίχνουμε τον κύβο, λίγο αλάτι και ζεστό νερό να καλυφθούν οι πατάτες.

 



Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.

Τα ρίχνουμε στις πατάτες και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄ περίπου.





Αν θέλουμε λιγότερο ζουμί, ξεκαπακώνουμε και βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το παραπανίσιο.





Σερβίρουμε.





 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου