... Τελικά τα νιόκι δεν ήταν ξεχασμένα στο ψυγείο. Απλά περίμεναν την κατάλληλη συνταγή που βρήκα μόλις σήμερις ...
Νιόκι με μελιτζάνα και ντομάτα
υλικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο (εδώ γλυκό και μια πρέζα καυτερό)
3-4 γινωμένες ντομάτες
1 κουτ. τσ. τοματοπελτές
500 γρ. νιόκι πατάτας
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κούπα φέτα/ανθότυρο/cottage
6 κουταλιές λάδι
Πλένουμε τη μελιτζάνα, τις ξεφλουδίζουμε ριγέ και την κόβουμε σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές λάδι σε σωτέζα και μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη μελιτζάνα, την αλατίζουμε καλά, καπακώνουμε και τη μαγειρεύουμε για 10΄-15, ανακατεύοντας πού και πού.
Βγάζουμε τη μελιτζάνα σε πιάτο.
Ρίχνουμε στη σωτέζα τις άλλες 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το μπούκοβο για 1΄-2΄.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες ή σε κυβάκια και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 10΄.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα μαζί με τα υγρά της, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μαζί για άλλα 5΄.
Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3΄ ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα νιόκι στη σωτέζα με τα λαχανικά.
Αφήνουμε να βράσουν στη σάλτσα για άλλα 4΄-5΄, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε.
Προαιρετικά με το τυρί της επιλογής μας (εδώ 1 κουταλιά cottage ή 1 κουταλιά ξηρή μυζήθρα) και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου