Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

French toast με τσουρέκι και φρέσκα μπλούμπερυ ...

 ... Μα τι πήγες και σκέφτηκες; Ότι επειδή εσύ είσαι στη Γαλλία εγώ έφτιαξα μια συνταγή για french toast; Μα τι λες, πτωχούλα. Όπως και να λεγόταν αυτό το γλυκό εγώ θα το έφτιαχνα, γιατί είναι πανεύκολο και άκρως εντυπωσιακό. Κι επειδή τώρα έχει κι εδώ τις μπλουμπεριές που κάνουν τα μπλουμπέρια ...


French toast με τσουρέκι και φρέσκα μπλούμπερυ



υλικά:
1 τσουρέκι 
3 αυγά
2 κούπες γάλα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ κανέλλα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα φρέσκα μπλούμπερυ

ζάχαρη άχνη




Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.




Προσθέτουμε την κανέλλα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. 




Κόβουμε το τσουρέκι σε μέτριες φέτες.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρίμαχο σκεύος.



Βουτάμε καλά μια φέτα τσουρέκι στο μείγμα των αυγών, την κρατάμε να στραγγίξει ελαφρά και τη βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.

Κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες φέτες (περίπου 10 συνολικά) και τις αραδιάζουμε στο σκεύος, έτσι που η μία να πατάει πάνω στην προηγούμενη.



Περιχύνουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών.



Καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε με το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και έως 1 μέρα. 

Όσο περισσότερο μένει, τόσο περισσότερο το τσουρέκι απορροφά την κρέμα και αφρατεύει.



Αφαιρούμε τη μεμβράνη και σκορπίζουμε τα μπλούμπερυ στην επιφάνεια του γλυκού αλλά και ανάμεσα στις φέτες του τσουρεκιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄ περίπου.



Μόλις το γλυκό κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 



Τρατάρουμε. 












Instructions Checklist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου