Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Μπάρες με φυστικοβούτυρο και ξερά φρούτα …

… Δε χωράνε και πολλές πρωτοτυπίες στις σπιτικές μπάρες βρώμης. Λίγο-πολύ όλες με τον ίδιο τρόπο γίνονται, με νιφάδες βρώμης, αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, μέλι ή κάποιο σιρόπι – υλικά θρεπτικά, υγιεινά και ελαφρώς παχυντικά. Για γρήγορο πρωινό τις προτιμάμε και για τονωτικό κολατσιό …



Μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο και ξερά φρούτα
         


           

           
υλικά:
3 κούπες νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα χουρμάδες ή αποξηρ. βερύκοκκα
1/2 κούπα αποξηρ. κεράσια ή κράνμπερρυ
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα πελτές μήλου (εδώ βερύκοκκου)
1/2 κούπα μέλι
4 κουταλιές αλεσμένος λιναρόσπορος
2 κουταλιές κανέλλα
1/2 κουτ. τσ. αλάτι
2 βανίλιες      
4-5 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού           
          
          
          
          
 

Αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρώμης με τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, την κανέλλα και το αλάτι.



 
 
 
           
                             

   
Σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το φυστικοβούτυρο, το λιναρόσπορο, τον πελτέ μήλου, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
      


         
     
   
   
   
   
   
 
                   

         
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.          
          
          

         
   
   




Αδειάζουμε σε ταψάκι (εδώ 20x24 εκ.) και στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.         
          

          
         
   
   
         
                   

 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.




   
 



Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ταψάκι να κρυώσει εντελώς.    

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.



 
   
   



Σερβίρουμε.


 



    
   
   
     
     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου