Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ρυζόγαλο για κολατσιό …

… Το κολατσιό μας πάντα το ετοίμαζα αποβραδίς, καθημερινά, ανελλιπώς και ανεξαιρέτως και για τους τρεις μας.
Στο τσαντάκι του παιδικού με το Γουίνι κι ύστερα του δημοτικού με τη Ντόρυ, μέχρι το σημερινό τζιν ισοθερμικό για το μεταπτυχιακό και τα αντίστοιχα δικά μας για τη δουλειά, το κολατσιό, πες το και δεκατιανό, είναι πάντα εκεί – σπιτικό και υγιεινό. 
Πότε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, άπαχο τυρί και γαλοπούλα, πότε ένα γιαούρτι, πότε τα φρούτα της εποχής ή μια τορτίγια με λίγο τυρί, αγγουράκι και μαρούλι – η ποικιλία δε μας λείπει.
 Κι ένα κομμάτι πίτα ή πίτσα, κουλουράκια ή σπιτικά μπισκότα, δαμάσκηνα και χουρμάδες, μια φέτα γλυκό ή αλμυρό κέικ, όλα μας στηρίζουν να βγάλουμε τη μέρα. Καινούριο μέλος στην παρέα μας το …


Ρυζόγαλο για κολατσιό







υλικά:
500 γρ. γάλα
1 συσκευασία μείγμα για ρυζόγαλο
σκεύη με καπάκι





Οδηγίες προφανώς και δε χρειάζονται και είναι εξίσου προφανές ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του συνταγή για ρυζόγαλο ή κρέμα βανίλια ή σοκολάτα.

Για λόγους οικονομίας χρόνου, εμείς φτιάχνουμε ρυζόγαλο με έτοιμο μείγμα που απαιτεί 10΄-15΄.
















    
Την ιδέα θελήσαμε να μοιραστούμε και μερικές όμορφες φωτογραφίες που κανελλώναμε το ρυζόγαλο και το βάζαμε σε κουπάκια με καπάκι και κουτάλι, μιας χρήσεως μέχρι να βρούμε πολλαπλών.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου