Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Μακαρονοσαλάτα με φασόλια, ρόκα και τυρί κότατζ …

… Το salad bar ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό στις μέρες της εφηβείας μας και το πρωτοείδαμε όταν άνοιξαν Goody’s στην πόλη μας. Η ποικιλία δεν ήταν τεράστια αλλά εμάς μας φαινόταν πιο πλούσιο κι απ’ το ‘τραπεζάκι στρώσου’. Τα μεγάλα χιτ ήταν η πατατοσαλάτα και η μακαρονοσαλάτα. Το cole slaw το κυνηγούσα μόνο εγώ, ντομάτες, αγγούρι, ελιές και φέτα ούτε που γυρίζαμε να τα κοιτάξουμε, είχαμε και στο χωριό μας.
Από τότε είδαν τα μάτια μας γιορτές, άνοιξαν οι ορίζοντές μας, χορτάσαμε συνταγές και γεύσεις αλλά κάθε μακαρονοσαλάτα που θυμίζει εκείνη την πρώτη περιζήτητη μακαρονοσαλάτα των νειάτων μου …



Μακαρονοσαλάτα με φασόλια, ρόκα και τυρί κότατζ     
      

     
SAM_7248

          


υλικά:
300 γρ. πλεξούδες ή βίδες
300 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
1 κεσεδάκι τυρί κότατζ

3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. γλ. μουστάρδα (εδώ με κόκκους)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι

μια χούφτα ρόκα







Βράζουμε τις πλεξούδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.



IMG_20180425_184942IMG_20180425_190647



Βάζουμε σε μπωλ το λάδι και το ξύδι, χτυπάμε με πηρούνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε ξανά. 

 Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά φετάκια και το προσθέτουμε στο λαδόξυδο.



IMG_20180425_185820IMG_20180425_192157



Βάζουμε σε σαλατιέρα τα φασόλια και τις πλεξούδες και ανακατεύουμε απαλά. 

Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σάλτσας και ανακατεύουμε ξανά.



IMG_20180425_191807IMG_20180425_192255



Τελευταίο ρίχνουμε το κότατζ και ανακατεύουμε να μοιραστεί ομοιόμορφα.



IMG_20180425_192547IMG_20180425_192714



Σκορπίζουμε τη ρόκα και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.



IMG_20180425_192812SAM_7240SAM_7241



Σερβίρουμε.



SAM_7242

SAM_7244

SAM_7246

SAM_7245

SAM_7243SAM_7247










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου