Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κολοκυθάκια καλύτερα από τηγανητά …

… Ανώτερα από τα ευρωπαϊκά. ΄Έτσι δεν έλεγε για τα σαπούνια του ο Ζηλιαρόγατος Λογοθετίδης; "Σαπούνι κύριε, ανώτερο από τα ευρωπαϊκά –δηλαδή τι είναι τα ευρωπαϊκά σαπούνια; Σαπουνόφουσκες είναι" κι ύστερα έστελνε τον υπάλληλο να του αγοράσει ένα ευρωπαϊκό σαπούνι για το σπίτι.
Λοιπόν με τα κολοκυθάκια μου δε συμβαίνει το ίδιο. Γιατί είναι ανώτερα από τα τηγανητά χωρίς ψιλά γράμματα και ματσαραγκιές.
Πιο τρυφερά, πιο ζουμερά, πιο ελαφριά και απείρως πιο νόστιμα χωρίς τη γνωστή τηγανολαδίλα να τα καπελώνει. Γι’ αυτό και δεν τα ξαναφτιάξαμε ποτέ πια στο τηγάνι …



Κολοκυθάκια καλύτερα από τηγανητά


ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά:
κολοκυθάκια
χοντρό αλάτι
ρίγανη/θυμάρι ή άλλο μυρωδικό







Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές. 

Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 

Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 

Τρίβουμε από πάνω τα μυρωδικά που προτιμάμε.



ΑΛΑΤΙΣΜΑ
ΜΥΡΩΔΙΚΑ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του αέρα, για 10΄ περίπου ή μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Τραβάμε το ταψί έξω και γυρίζουμε τα κολοκυθάκια. 

Τα ψήνουμε για 10΄ ακόμη.


ΓΥΡΙΣΜΑ



Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με γαρνιτούρα ντομάτες, λίγο κατίκι,  cottage ή τζατζίκι, ελιές και φρέσκα μυρωδικά.



ΕΞΩ ΑΝΩΘΕΝ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου