... Καλοκαιριάτικα; Μάλιστα, καλοκαιριάτικα. Ποιος είπε ότι φασολάδα τρώμε μόνο το χειμώνα;
Χαζοί είναι οι μεξικάνοι που τρώνε ολοχρονίς τα καυτερά τους και τα φασόλια τους; Άσε που στις μεγάλες ζέστες διευκολύνουν την εφίδρωση και μας κάνουν να νιώθουμε πιο δροσεροί.
Κι αν δε νηστεύεις για το Δεκαπενταύγουστο, καλό θα σου κάνει λίγη αποτοξίνωση. Καλοκαιρινή λοιπόν η φασολάδα κι αγγλική η συνταγή της …
Καλοκαιρινή φασολάδα
υλικά:
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κλαράκια σέλινο
1-2 δαφνόφυλλα
1 μεγάλη κουταλιά τοματοπελτές
6 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια ή αντίστοιχη ποσότητα κονκασέ
2 κονσέρβες φασόλια (canellini, borlotti)
500 ml ζεστό νερό ή ζωμός
χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)
μαϊντανός (προαιρετικά)
Σε 2 κουταλιές λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και το δαφνόφυλλο.
Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σιγοβράζουμε 4΄-5΄.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει άλλα 5΄.
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε νερό ή ζωμό να τα καλύπτει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ περίπου ή μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
Αλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται και σερβίρουμε περιχύνοντας με ωμό λάδι και το χυμό λεμονιού και γαρνίροντας αν θέλουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου