Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ψευτομπουγάτσα σπιτική …

Άλλοι προπονούνται χρόνια ολόκληρα για να κάνουν παγκόσμιο, ολυμπιακό ή ατομικό ρεκόρ.
Ά
λλοι σκαρφίζονται κάθε είδους απιθανότητα για να κάνουν το ρεκόρ που θα τους οδηγήσει στο βιβλίο Γκίνες.
Οι Σέρρες κερδίζουν χωρίς κόπο και ανταγωνισμό το ρεκόρ της καλύτερης μπουγάτσας στην Ελλάδα.
Όσες φορές περάσαμε, δοκιμάσαμε και μια διαφορετική γεύση και εκδοχή από διαφορετικό εργαστήρι κάθε φορά. Παντού φάγαμε εξαιρετική μπουγάτσα.
Έ
χουμε όμως αδυναμία στη μπουγάτσα ‘Ρεκόρ’.  Πήραμε μπουγάτσα με κιμά, με τυρί, με κρέμα, με σπανάκι, με γλυκό κολοκύθι –είτε στο ξακουστό φύλλο αέρος ή σε ζύμη κουρού. Αγοράσαμε διπλή μπουγάτσα σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, αλλά και μερίδα μισή-μισή, που συνδυάζει δύο ξεχωριστές γεύσεις.


ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
 ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


Θα ήταν αστείο να υποστηρίξουμε ότι φτιάχνουμε κι εμείς μπουγάτσα στο σπίτι. Φτιάξαμε όμως μια απλή συνταγή για να γλυκάνουμε ένα μουντό κυριακάτικο απόγευμα, φέρνοντας μια ανάμνηση από την κεντρική πλατεία των Σερρών στην κουζίνα μας …



Ψευτομπουγάτσα σπιτική



ΠΙΑΤΟ


υλικά:
6 φύλλα κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και ίση ποσότητα φρέσκου γάλακτος
2 αυγά
2 βανίλιες





Αλείφουμε ένα μέτριο ταψάκι με λίγη λυωμένη μαργαρίνη.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε, και το πατσαβουριάζουμε έτσι ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού χωρίς να προεξέχει. 

Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, δημιουργώντας μια βάση-φωλιά. 

Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.



ΒΑΣΗ ΨΗΜΜΕΝΗ



Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα. 

Ρίχνουμε και τις βανίλιες και αδειάζουμε την κρέμα στην ψημμένη βάση. 



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε για άλλα 20΄ περίπου, μέχρι η μπουγάτσα να ροδοκοκκινίσει.
   


ΨΗΜΜΕΝΗ



Πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη.



ΨΗΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου