Είναι δεδομένο ότι όλοι αγαπούν τις μακαρονάδες. Πρώτοι και καλύτεροι θα σερβιριστούν γενναιόδωρα, θα πασπαλίσουν με μπόλικο τυρί και θα φτάσουν στη νιρβάνα των μακαρονάδων.
Όταν όμως η σάλτσα τελειώσει και τα μακαρόνια μείνουν ταπεινά και καταφρονεμένα στο ράφι του ψυγείου, ουδείς εκ των ανωτέρω φιλοτιμείται να τα καταναλώσει με αυταπάρνηση, έστω για τη φουκαριάρα τη μάνα του.
Φαΐ ξαναζεσταμένο δεν τρώγεται, λένε πολλοί. Μωρέ τρώγεται και μια χαρά, μη σου πω ότι συχνά γίνεται και καλύτερο από το φρέσκο …
Σπαγγέτι με μανούρι και αυγό
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ταψάκι και απλώνουμε πάνω τους 2-3 φέτες μανούρι.
Χτυπάμε 2 αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό και να αποκτήσει το φαγητό μια χρυσαφένια κρούστα.
Κοφτό μακαρονάκι με ελιές και φέτα
Φτιάχνουμε μια φωλιά από αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε το κοφτό μακαρονάκι με φέτα, ντομάτα φρέσκια ή από κονσέρβα και ελιές κομμένες σε ροδέλες.
Νοστιμίζουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.
Ριγκατόνι με κρεμμύδια και γιαούρτι
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Το γλυκαίνουμε με άσπρο κρασί και το νοστιμίζουμε με πάπρικα.
Ζεσταίνουμε τα ριγκατόνι και τα περιχύνουμε με στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου