... Όλο βρώμη, βρώμη, βρώμη τη βαρέθηκα
μια γκρανόλα σε γιαούρτι την ορέχτηκα ...
Γιαούρτι με γκρανόλα και ξερά φρούτα
υλικά:
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές μούσλι ή γκρανόλα
1 κουταλιά ξερά φρούτα (εδώ σταφίδες ξανθές και μαύρες και μπλούμπερρυ)
1 κουταλιά κρέμα ή πραλίνα φουντουκιού
ελάχιστα τρίμματα σοκολάτας
προαιρετικά: καβουρντισμένα αμύγδαλα
Σε ένα όμορφο ευρύχωρο ποτήρι βάζουμε μια στρώση γιαούρτι.
Σκορπίζουμε πάνω του μια κουταλιά γκρανόλα ή μούσλι.
Νοστιμίζουμε με λίγη κρέμα/πραλίνα φουντουκιού.
Συνεχίζουμε με άλλες δύο ίδιες στρώσεις.
Γιαούρτι, γκρανόλα
Πάνω στην τελευταία στρώση γιαουρτιού ρίχνουμε τα ξηρά φρούτα και, προαιρετικά, μια τσιμπιά ανθό αλατιού.
Τελειώνουμε με τα τρίμματα σοκολάτας και, αν μας αρέσει, αμύγδαλο χοντροκομμένο.
Αφήνουμε 10΄-15΄ να μαλακώσει λίγο η γκρανόλα.
Τρατάρουμε.
Για την εκδοχή χωρίς γλουτένη αγοράζουμε πιστοποιημένη γκρανόλα ή μούσλι χωρίς γλουτένη και συσκευασμένους ξηρούς καρπούς καθαρούς από επιμολύνσεις. Διαβάζουμε πάντα τα συστατικά στη συσκευασία και προσέχουμε αν επισημαίνεται η ύπαρξη ιχνών.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου