Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025

Ζυμαρικά με εύκολη σάλτσα πιπεριάς του Jamie Oliver ...

… Κάτσε καλά γιατί θα προβώ σε ωμότητες. Αρκετά τόσα χρόνια με τις ψημενότητες κι ας είναι καλά ο Jamie Oliver που εξελίσσει ρεαλιστικά τις συνταγές του ανάλογα με τις ανάγκες, το χρόνο και την τσέπη μας  ...


Ζυμαρικά με εύκολη σάλτσα πιπεριάς του Jamie Oliver



υλικά:
1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
1 κεσεδάκι (220 γρ.) τυρί cottage
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς το φλούδι)
τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί

250 γρ. πένες




Αν έχουμε αμύγδαλα με το φλούδι, τα βάζουμε σε μπωλ και τα περιχύνουμε με καυτό νερό.




Αφήνουμε να μουλιάσουν και όταν μπορούμε να τα πιάσουμε τα ξεφλουδίζουμε απλά πιέζοντάς τα.



Διώχνουμε την υγρασία που έμεινε επάνω τους περνώντας τα από τα μικροκύματα ή τον air fryer, ή αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.




Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές,



το cottage, 


 τα αμύγδαλα.



Ρίχνουμε όσο τριμμένο τυρί θέλουμε ή αντέχουμε.



Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά (εδώ λίγη πάστα τσίλι).



Δουλεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.



Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο σχήμα μας αρέσει, ιδανικά κάποιο με τρύπα σα νεροσωλήνα για να τρυπώνει η σάλτσα.



Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση.



Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.



Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά.


Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά με λίγα φυλλαράκια βασιλικού



και υποχρεωτικά με τριμμένο τυρί και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου