... Κάνουν και για πρωινό, κάνουν και για κολατσιό, μεταφέρονται εύκολα, διατηρούνται καιρό, ε τι άλλο ...
Μπισκότα με ταχίνι και χουρμάδες
υλικά:
100 γρ. ταχίνι
60 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές νερό
45 γρ. μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
120 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. νιφάδες βρώμης
130 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
2 βανίλιες
1 κουτ. τσ. μαγειρική σόδα
2 πρέζες αλάτι
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το ταχίνι, το νερό και το ηλιέλαιο.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη να μαλακώσει το ταχίνι και να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μέλι/σιρόπι, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Σε άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα του ταχινιού και ανακατεύουμε καλά να έχουμε μια πηχτή ζύμη.
Πλάθουμε με τη ζύμη ισομεγέθη μπαλάκια. Τα πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 14΄-16΄ περίπου. Θέλουμε να πάρουν χρώμα οι άκρες αλλά να παραμείνουν λίγο μαλακά στο κέντρο.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου