Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Αυγά με πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας ...

  ... Τα μπαξεδάκια της περιοχής έκαναν τον κύκλο τους, τα σταφύλια τρυγήθηκαν, τα σύκα μαζεύτηκαν κι οι καλονυκοκυραίοι καθαρίζουν τώρα αυλές και κηπάκια. Βουνά τα κλαριά και τα φύλλα, οι κληματόβεργες κι ολόκληρα κλωνάρια από συκιές. Τα φύλλα συκής αδυνατούν να τα κρύψουν κι ας είναι υπερμεγέθη.



Μέσα στο σωρό, ένα λαμπερό πορτοκαλί κι ένα ζωηρό πράσινο. Κάποιος είχε ξεριζώσει τις τελευταίες ρίζες ντομάτας και πιπεριάς κι είχαν ακόμη επάνω 3-4 καλές. Αμαρτία να πάνε χαμένες, μια χαρά μεσημεριανό θα γίνουν με αυγά ...


Αυγά με πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας



υλικά:
4-5 μικρές πολύχρωμες πιπεριές
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι ή καυτερό μπούκοβο
1 συσκευασία (370 γρ.) σάλτσα ντομάτας (εδώ σάλτσα για λαδερά)
100 ml νερό
3-4 αυγά
4 κουταλιές γιαούρτι

προαιρετικά: 1 χεριά τρυφερό σπανάκι, μαϊντανός, λίγη φέτα





Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες ή ροδέλες. Εγώ τις έκοψα σε μεγαλούτσικες ροδέλες, περισσότερος χρόνος μαγειρέματος αλλά πιο φανταχτερές.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές.

Τις σωτάρουμε και μαγειρεύουμε να μαλακώσουν ελαφρά (περίπου 10΄ οι δικές μου).

Ρίχνουμε το καυτερό της επιλογής μας (εδώ πάστα τσίλι).



Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.



Ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε.



Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.



Αν έχουμε και θέλουμε, ρίχνουμε μια χεριά σπανάκι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.



Χρωματίζουμε με λίγο μαϊντανό και σπάμε ένα ένα τα αυγά.



Αφήνουμε 3΄-4΄ και καπακώνουμε για να ψηθούν τα αυγά και από πάνω.



Αν θέλουμε, τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω. Εμείς θέλαμε αλλά δεν είχαμε.

Φρυγανίσαμε όμως λίγο ψωμί.



Σερβίρουμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου