... Είναι πανεύκολο, είναι ελαφρύ και νηστίσιμο, είναι σχετικά άγλυκο, είναι και χωρίς γλουτένη. Τι άλλο να ζητήσω πχια ...
Κέικ με κακάο (νηστίσιμο και χωρίς γλουτένη)
υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
270 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
(ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ)
40 γρ. κακάο (σκόνη)
250 γρ. ζεστό νερό
100 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο.
Αρωματίζουμε με τη βανίλια.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε να λυώσει.
Ρίχνουμε το υγρό στο κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 22-24 εκ., προαιρετικά στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 25΄περίπου ελέγχοντας το ψήσιμο μετά το εικοσάλεπτο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αν θέλουμε πιο γλυκό ή πιο πλούσιο το κέικ, περιχύνουμε με γλάσσο ή με σιρόπι σοκολάτας.
Τρατάρουμε.