... Μη μου αρχίζεις κι εσύ τώρα τα καινουριοκοσκινάκι μου. Αφού τον αγόρασα τον air fryer να μη τον χρησιμοποιήσω; Ούτε τον προπαγανδίζω, ούτε σε ζαλίζω σαν τη φίλη σου τη Στέλλα που ανακάλυψε μαζί του την πυρίτιδα και την Αμερική. Αλλά αν ψήνει, έστω και με δόσεις, κυριολεκτικά ατομικές πίτσες, πολύ θα με εξυπηρετήσει ...
Πίτσα στον air fryer
υλικά:
σάλτσα ντομάτας
ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1-2 φέτες μπέικον
πιπεριά σε ροδέλες
φέτα
ελιές
2-3 φέτες έμμενταλ (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 μπάλα μοτσαρέλα
ροδέλες ντομάτας
ελιές, φέτα ή ανθότυρο
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
Αντί για σάλτσα ντομάτας έβαλα σε ένα μπωλ λίγη ντομάτα πασάτα. Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ρίγανη κι ένα καλό ανακάτεμα. Αν τη θέλουμε πιο πηχτή, βάζουμε και λίγο πελτέ.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.
Πατάμε ελαφρά τη ζύμη και απλώνουμε 1-2 κουταλιές ντομάτα.
Κι ύστερα ό,τι μας αρέσει και στην κορφή τυρί.
Φτιάχνουμε τη δεύτερη πίτσα ατομικής επιλογής.
Κι άλλη μία.
Ψήνουμε στον air fryer, στους 190 βαθμούς, για 5΄.
Ελέγχουμε και πράττουμε αναλόγως. Επειδή είναι μικρές, ψήνονται αμέσως, ίσως χρειαστούν 2΄-3΄ακόμη.
Σερβίρουμε.
Κι αφού πέτυχε το πείραμα, το επανέλαβα και με άλλους συνδυασμούς υλικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου