...Δυο κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου βρήκα στην κατάψυξη, λίγα για να φαγωθούν μόνα τους, πολλά και χορταστικά αν συνδυαστούν με λινγκουίνι σε μια λιτή συνταγή με ρίζες σικελικές, για μια εναλλακτική μπακαλιαροφαγία μέρα που είναι σήμερις ...
Λινγκουίνι με λευκό ψάρι και άρωμα λεμονιού
υλικά:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
λίγη πάστα τσίλι ή μια πρέζα μπούκοβο καυτερό
300 γρ. λευκό ψάρι (βακαλάος ή γλώσσα)
200-250 γρ. λινγκουίνι
μαϊντανός
Κόβουμε το ψάρι σε κυβάκια.
Βάζουμε σε σωτέζα το λάδι χωρίς να τη βάλουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού (εδώ μόνο λεμονιού).
Ρίχνουμε στο λάδι το πολτοποιημένο σκόρδο και το τσίλι/μπούκοβο.
Βάζουμε τη σωτέζα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Δε θέλουμε να σωταριστούν τα υλικά αλλά να αρωματίσουν σιγά-σιγά το λάδι.
Μόλις σωταριστούν ελαφρά, ρίχνουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για όσο χρόνο βράζουν τα ζυμαρικά.
Παράλληλα βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους, αν μας αρέσουν al dente.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και περνάμε με πηρούνα τα λινγκουίνι στη σωτέζα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και, αν χρειάζεται, λίγο από το νερό των ζυμαρικών, ώστε να έχουμε μια ελαφριά σάλτσα.
Χρωματίζουμε με το μαϊντανό και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου