... Η συνταγή λέει ότι είναι dip και σερβίρεται με κρακεράκια για ορεκτικό. Εγώ λέω ότι θα ήμουν ντιπ χαζή αν δεν το έτρωγα όλο για μεσημεριανό ...
Πατέ με ρεβύθια και τόνο
υλικά:
1 κονσέρβα (400 γρ.) βρασμένα ρεβύθια
1 κονσέρβα (140 γρ.) τόνος
1/4 κούπας ελαιόλαδο
6 φιλέτα αντσούγιας
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές χυμός)
λίγο κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια.
Τα βάζουμε σε κουζινομηχανή, multi ή μπλέντερ.
Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο, τις αντσούγιες.
Ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αλέθουμε όλα τα υλικά χωρίς να τα πολτοποιήσουμε εντελώς.
Αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με κρακεράκια ή, όπως εδώ, με ψωμί σίκαλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου