... Απ' τη Rioja λέει είναι η συνταγή, κατά Χισπανία μεριά, κι υπάρχει λέει η Rioja Alta, η Rioja Oriental, η Rioja Alavesa και πάει λέγοντας. Κάπως σαν το Πέρα Παναγιά, Δώθε Παναγιά του κομματάρχη Σκούταρη που κράταγε όλο το νησί να, θα είναι κι η Rioja. Δε βαριέσαι, περί της καταγωγής των ειδών δε μου πέφτει λόγος, εγώ ένα φαγητό θέλω να φτιάξω κι αυτό μου γυάλισε ...
Πατατούλες με πικάντικο λουκάνικο
υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 κουταλιές λάδι
200 γρ. τσορίθο (εδώ πικάντικο λουκάνικο Γρεβενών)
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. πατατούλες baby
1 κουτ. τσ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά)
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση ή σε 3 κομμάτια.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι ή σωτέζα και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά όσο περισσότερο μπορούμε (10΄-15΄).
Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σωτάρουμε να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε και τις πατάτες και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄, ανακατεύοντας πού και πού.
Αρωματίζουμε με την πάπρικα.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν.
Σιγομαγειρεύουμε για 25΄-30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ανακατεύουμε πού και πού απαλά ή κουνώντας το τηγάνι.
Στο τέλος του μαγειρέματος θα πρέπει να μείνει λίγο υγρό στο φαγητό, μια αμυλώδης σάλτσα στον πάτο του τηγανιού. Αν υπάρχει παραπανίσιο υγρό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου